Waarom is het nemen van een massage belangrijk?

Massages zijn niet alleen maar heel fijn en ontspannend, maar ook nog eens ontzettend goed voor je. Regelmatig een massage boeken heeft een positieve impact op je gezondheid en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Deze voordelen zijn belangrijk voor het bevorderen van herstel, zowel fysiek als mentaal. Hieronder lees je waarom massages nog meer belangrijk zijn en waarom je lijf er zoveel baat bij heeft.

Betere doorbloeding

Een goede doorbloeding is belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam. Door ophoping van melkzuur in je spieren ontstaan er soms ‘knopen’. Je spieren kunnen daardoor stijf en pijnlijk aanvoelen. Bij een massage worden je spieren lekker losgemaakt en de knopen weggehaald. Zo kan je lichaam zijn afvalstoffen beter afvoeren. Om je lichaam een handje te helpen zijn afvalstoffen kwijt te raken, is het belangrijk om na de massage veel water te drinken. Zo voorkom je dat de losgekomen afvalstoffen zich elders in je lijf weer gaan ophopen.

Verhoogde weerstand

Massages versterken je immuunsysteem. Na een massage zijn er meer witte bloedcellen aanwezig in je bloed. Deze witte bloedcellen gaan virussen en infecties tegen en zorgen dat je minder snel en minder vaak ziek wordt. Massage gaat ook de aanmaak van het stresshormoon cortisol tegen. Cortisol is funest voor je weerstand en kan op lange termijn ook nog eens depressieklachten veroorzaken. Je gezondheid en welzijn kunnen dus enorm veel profijt hebben van een stress verlagende massage.

Andere voordelen van massage

Naast een betere doorbloeding en verhoogde weerstand heeft massage nog meer voordelen. Na een massage kan je vaak heerlijk slapen. Je lichaam maakt tijdens een massage namelijk serotonine aan, dit helpt je in slaap te komen. Massages kunnen ook je concentratie verbeteren doordat je zowel fysiek als mentaal tot rust komt. Tijdens drukke dagen kan een massage dus extra goed van pas komen. Tot slot werken massages goed tegen pijnklachten zoals een stijve nek, rugpijn en spierpijn en helpen ze bij het voorkomen van blessures.

1 thought on “Waarom is het nemen van een massage belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *