tatoeages verwijderen

Tatoeages verwijderen? Dit zijn de risico’s

Tatoeages zijn al een lange tijd populair. Mensen nemen vaak een betekenisvolle tattoo, maar ook gewoon als kunst op je lichaam. Je kan natuurlijk achteraf spijt hebben van je keuze die je hebt gemaakt. De tatoeages laten verwijderen is dan de beste keuze, maar daar zijn ook risico’s aan verbonden. In dit artikel vertellen we je welke dat zijn en geven we je een aantal tips!

De risico’s

Net als elke andere medische ingreep, zijn er een aantal risico’s tijdens het weghalen van je tattoo. Wat we gelijk al willen zeggen: doe het niet zelf! Laat je behandelen door een erkende kliniek en ga niet zelf aan de slag, dat kan alleen maar fout gaan. Tijdens een ingreep spelen de volgende risico’s een rol:

  • Pijn. Je kan het weghalen vergelijken met het zetten van je tattoo, dus bereid je daar op voor! Gelukkig ben je er hierna wel voor altijd vanaf.
  • Huidirritatie. De meeste erkende klinieken gebruiken de nieuwste en meest geavanceerde lasers om jouw tatoeages te verwijderen, maar helaas gebeurt dit niet altijd. Kijk dus goed welke kliniek je kiest voordat je de behandeling ondergaat.
  • Littekens. Dit heeft ook met het vorige te maken, maar als je je tattoo niet vakkundig laat weghalen kunnen er littekens achterblijven.

Tips voor tatoeages (laten) verwijderen

Gelukkig zijn er genoeg salons en klinieken die gespecialiseerd zijn in huidverbetering. We raden je ook aan om een geschikte kliniek te vinden die jou kan helpen. Zo is Sanaderm een expert in pigment en hebben ze 21 jaar ervaring. De specialisten in Hoorn zijn HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten, dus ze weten precies wat ze moeten doen om jouw tatoeages te verwijderen. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Succes met het vinden van een geschikte salon of kliniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *