Scootmobiel met mand

Scootmobiel kopen op benzine

Bij een scootmobiel aankopen zul je vaak uitkomen op elektrische modellen die je via het stopcontact kunt opladen. Dit zijn leuke scooters op drie wielen, maar meer dan 25 km/u zul je er niet mee halen. Daarnaast vindt niet iedereen het zo fijn om met dit soort modellen te rijden. Net zoals er mensen zijn die liever op een scooter rijden met benzine tank in plaats van een accu, kun je bij Fastfuriousscooters.nl ook een scootmobiel kopen met een 4-takt 50 cc benzinemotor. Dan kun je tot maar liefst 45 km/u rijden, je hebt er niet eens een rijbewijs voor nodig! Op deze pagina geven we meer informatie over de Gomax LX driewieler op benzine, en wat de spelregels zijn voor dit model.

Geen rijbewijs nodig

Hoewel het geen kwaad kan om in het bezit te zijn van een rijbewijs voor een auto of scooter, is dat bij een scootmobiel kopen niet verplicht. Je moet uiteraard op de hoogte zijn van de verkeersregels, maar verder hoef je geen examen af te leggen of iets dergelijks. Dat komt omdat deze voertuigen onder de gehandicaptenvoertuigen vallen. Je hoeft overigens geen handicap te hebben om op deze scooters te mogen rijden, iedereen die zestien jaar of ouder is mag deze driewielers kopen. Een WA verzekering is wel verplicht, een onderhoudspakket is niet verplicht maar wel aan te bevelen.

Kilometer teller

Waarom kiezen voor een scootmobiel op benzine?

Er zijn twee belangrijke redenen om voor een benzinemotor te kiezen boven een elektromotor:

  • Je kunt op een volle tank verder rijden dan met een accu.
  • De maximumsnelheid ligt aanzienlijk hoger met 45 km/u.

Wanneer je dus regelmatig grote afstanden moet afleggen en niet steeds wilt bijladen, dan is deze Gomax LX driewieler op benzine de ideale keuze. Er is overigens ook een 25 km/u model leverbaar bij Fastfuriousscooters.nl. Wat betreft kleuren en opties zijn er volop mogelijkheden waarvan een aantal tegen een meerprijs direct te bestellen zijn.

Welke benzine moet je tanken?

Normaal gesproken zou Euro 95 de juiste keuze zijn voor deze 4-takt motor, alleen is de mengverhouding van deze benzine veranderd. Voorheen werd er 5% ethanol aan de benzine toegevoegd, nu is dit 10%. Voor moderne motoren in auto’s is dit geen bezwaar, voor scooters en ook deze driewieler kan dit wel voortijdige slijtage tot gevolg hebben. Een manier om dit te voorkomen is Euro 98 tanken. Deze brandstof is wel iets duurder, maar heeft momenteel nog steeds 5% ethanol in plaats van 10% bij Euro 95.

Waarom niet een scootmobiel kopen op benzine?

Ondanks de voordelen van benzine modellen zijn er ook nadelen te noemen, die voor een aantal mensen toch reden genoeg kunnen zijn om naar het aanbod elektrische scootmobielen te kijken.

  • De Gomax LX op benzine kan niet achteruit rijden, er zijn elektrische modellen waarbij dit wel mogelijk is.
  • Je kunt er niet mee in de winkel rijden, dit mag waar mogelijk met een elektrisch model wel.
  • Je zult regelmatig moeten tanken, in tegenstelling tot thuis zelf opladen.

Dit EURO4 50cc 4-takt model is ook duurder dan de vergelijkbare versie op accu.

aanrader scootmobiel

Kies wat bij je past

Een groot voordeel van Fastfuriousscooters is de enorme keuze aan merken en modellen. Zo vind je altijd een scooter die aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren. Hoewel fabrikanten zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de klanten, zal iedereen toch weer afwijkende wensen hebben. Zo is in de winter een windscherm wel zo prettig als je met 45 km/u buiten de bebouwde kom op het fietspad rijdt. De Gomax is zelfs op te voeren als je nog sneller wilt rijden. Dan mag je er trouwens niet meer de openbare weg mee op, anders riskeer je een boete.

Bekijk alle opties in de webshop en neem gerust even contact op voor meer informatie.