patellofemoraal pijnsyndroom

Patellofemoraal pijnsyndroom is er in verschillende vormen

Erg veel mensen krijgen tegenwoordig de diagnose patellofemoraal pijnsyndroom. Dit komt voornamelijk doordat het een verzamelnaam is voor verschillende kwalen. Het gaat hierbij om klachten rondom de knieschijf. Dit kan gaan om pijn boven de knieschijf, maar ook om pijn volledig rondom de knie. In de meeste situaties komt deze pijn tot stand door een irritatie van de knieschijf of pezen. De klachten kunnen ontstaan in verschillende situaties. Zo kan het zijn dat je er last van krijgt wanneer je een trap op loopt. maar kan het ook zijn dat je pijn ervaart bij het wandelen. De mate van slijtage spelen hierin een grote rol. Zo heeft iemand met veel slijtage over het algemeen sneller last van de symptomen. 

Welke klachten worden er genoemd?

Er zijn verschillende klachten die kunnen wijzen op patellofemoraal pijnsyndroom. De meest genoemde klacht is pijn rondom de knieën. Daarnaast wordt er ook veel gesproken over een krakend geluid tijdens het lopen. Op het moment dat de pijnklachten optreden, kan het helpen om even rustig aan te doen, of om de knie te strekken. 

patellofemoraal pijnsyndroom

Wat zijn de meestvoorkomende oorzaken?

Er zijn erg veel oorzaken die ertoe kunnen leiden dat je last krijgt van het patellofemoraal pijnsyndroom. De meest voorkomende reden is overbelasting. Om van het probleem af te komen, kan het helpen om de belasting weg te nemen. Een andere situatie waarin patellofemoraal pijnsyndroom tot stand kan komen, is wanneer je te lang niks doet. Door inactiviteit kunnen er veel klachten rondom de knieën ontstaan. Bij het behandelen van patellofemoraal pijnsyndroom wordt er vrijwel altijd gekeken naar hoe de oorzaak van het probleem weggenomen kan worden. Als het probleem dan niet minder wordt, dient er een andere behandeling tot stand te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *