Kiezen voor een haartransplantatie

  • door

Voor veel mannen kan het voor stress en onzekerheid zorgen wanneer ze merken dat ze kaal worden. Het verliezen van haar zorgt vaak voor uiterlijke onzekerheid, het verlies van identiteit en voor veel mannen zorgt het ook voor zorgen over relaties en daten. Zullen vrouwen me nog wel aantrekkelijk vinden als ik kaal ben? Dit alles kan ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van deze mannen verminderd wordt. Alhoewel kaal worden geaccepteerd kan worden, is het ook een optie om er iets aan te doen. De meest effectieve methode om haarverlies tegen te gaan is door een haartransplantatie te nemen. Bij een haartransplantatie wordt er nieuw haar geplaatst vanaf de achterkant van het hoofd op de kale plekken op bijvoorbeeld de kruin. In dit artikel bespreken we wat kiezen voor een haartransplantatie precies inhoudt.

FUE en FUT

Er zijn over het algemeen twee soorten haartransplantaties FUE en FUT. Het verschil tussen de twee haartransplantaties is de manier waarop de haren worden verplaatst. Bij een FUT transplantatie wordt er een strip haar vanuit de achterkant van het hoofd gehaald en de haren worden een voor een teruggeplaatst op de afgesproken kale plekken. Het feit dat er een strip uit het achterhoofd gehaald zorgt er wel voor dat er een litteken achterblijft. Dit litteken wordt wel weer bedekt door de rest van het haar op je achterhoofd. Bij de FUE-methode wordt er niet een strip haar uit het achterhoofd gehaald. In plaats daarvan worden zullen de haren op de achterkant van het hoofd individueel worden verplaatst. Op deze manier is er minder sterk een litteken. De FUE haartransplantatie is daarom ook de populairdere optie momenteel.

Haar behouden

Kaal worden is een zeer langzaam proces dat meestal wel tien tot vijftien jaar duurt. Dit betekent dat op het moment dat veel mannen een haartransplantatie krijgen om de kale plekken op te vullen, het haarverlies nog lang niet klaar is. Om te voorkomen dat je een paar jaar na een haartransplantatie opnieuw een haartransplantatie moet krijgen is het ook belangrijk om verder haarverlies te voorkomen. Je kunt dit doen met finestaride of bepaalde shampoos. Op deze manier blijft ook je nieuwe haar gezond na een haartransplantatie. Wees je wel bewust dat de uiteindelijke resultaten van een haartransplantatie pas na ongeveer een tot anderhalf jaar zichtbaar zijn. Haartransplantaties zijn ook best wel duur. Het is dan ook een goed idee om te zorgen dat je het maar een keer hoeft te doen.