Is een zorghotel iets voor u?

Wat is een zorghotel?

Het aantal zorghotels in Nederland groeit. Hier kunt u terecht wanneer u behoefte heeft aan tijdelijke zorg. Denk bijvoorbeeld aan verzorging tijdens de herstel periode na een operatie. Een zorghotel is ook een handige oplossing als uw mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is. En het woord zegt het al, maar het wordt ook gezien al een vakantiemogelijkheid. In een zorghotel biedt een rustige vakantie ervaring met zorg en begeleiding waar nodig. 

Gegarandeerd 24-uurs zorg

In een zorghotel bent u ervan verzekerd dat er op ieder uur iemand van het zorgteam paraat staat. 24 uur per dag als het nodig is. Zo’n zorgteam kan bestaan uit verzorgenden, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Hierover kunt u het beste van te voren informeren, het aanbod kan namelijk per zorghotel verschillen. Voor aanvang kunt u grondig met het zorghotel vastleggen welke zorg u nodig heeft, in een zogeheten zorgplan.

Wanneer is een zorghotel een goede oplossing?

  • Als nazorg na een operatie of behandeling in een ziekenhuis. 
  • Wanneer u verzwakt bent door een zware operatie of chemokuur.
  • Wanneer u uw conditie moet verbeteren voordat u een operatie ondergaat. 

Fit een operatie ondergaan is wenselijk voor een sneller herstel. 

  • Als u al thuiszorg krijgt, maar dit tijdelijk niet mogelijk is.
  • Wanneer u op vakantie wilt, maar ook zorg nodig heeft.

Wat zijn de kosten van een zorghotel?

De prijzen verschillen hierin, een gemiddelde kamer in een zorghotel kost doorgaans tussen de 100 – 200 euro per nacht. Vaak is dit is inclusief maaltijden. Ook kan het zijn dat uw verzekering een deel vergoed, waardoor u zelf minder hoeft te betalen. De vergoeding voor een uw bezoek aan een zorghotel bestaat uit twee delen: verblijf en zorg.

Waar kunt u zorghotels vinden?

Elke zorghotel heeft een eigen stijl en aanpak. Denk hierbij aan zorghotels die zich voornamelijk richten op zorgtoerisme of zoals https://www.zorghoteldekim.nl/ die zich richt op herstelzorg. Op de website van erkendezorghotels.nl kunt u zoeken op locatie en type.