Het dragen van een mondkapje, welke kies ik

Medische mondkapjes kopen is helemaal vrij en de keuze ligt dan ook bij de consument of ze daarvoor kiezen. Ze zien er natuurlijk een stuk minder leuk uit en zijn niet in allerlei kleuren en designs te koop. Het medisch mondkapje zorg er wel voor dat er minder infecties verspreiden via de ademlucht.  De kans op infecties wordt dan sterk verminderd. Het is belangrijk dat het de neus als de mond afdekt. Deze mondkapjes worden voornamelijk gedragen door medisch personeel en veel minder door de consument.  Kies je ervoor om een medische mondkapjes te kopen dan moet er op de verpakking ‘voor medisch gebruik’ staan en staat er een CE markering op.  

Beste manier om een mondkapje te dragen

In december 2020 heeft de overheid besloten dat iedereen een mondkap moet dragen. Door een mondkapje goed te dragen bescherm je andere mensen tegen het covid 19 virus. Maar wat is nou de beste manier om een mondkapje te dragen. Was of desinfecteer voordat je hem opdoet eerst je handen. Het is vooral belangrijk dat je het mondkapje over zowel je neus als mond draagt. Bij het opdoen houdt je alleen de touwtjes of het elastiekje vast en doet het dan achter je oren. Raakt het mondkapje tussendoor niet aan. Zit er een ijzeren stukje in duw deze dan tegen de neus zodat het goed aansluit. 

Dit zijn je opties bij een coronatest Groningen

Laat je een coronatest groningen doen, dan zijn er verschillende opties. De GGD zorgt ervoor dat je de juiste test krijgt, dus de keuze maak je niet zelf. Wil je zelf een sneltest doen dan moet je er zelf voor betalen. Kies je er voor om een corona test te doen in Groningen dan zijn er drie verschillende opties namelijk de PCR test en 2 sneltesten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *