Nieuwe rollator

het belang voor oudere mensen van een rollator

Wanneer u minder stabiel wordt tijdens het lopen of bang bent om te vallen of wellicht al eens gevallen bent, denkt u er misschien over om een nieuwe rollator aan te gaan schaffen. Wanneer u nog nooit eerder een nieuwe rollator gekocht heeft is het handig vooraf over een aantal zaken na te denken. Een handig vraag voordat u de nieuwe rollator aan gaat schaffen is bijvoorbeeld: Waar gaat u de rollator voor gebruiken? Heeft u alleen buitenshuis een rollator nodig of gebruikt u hem ook binnenshuis? Er zijn tegenwoordig ook rollators speciaal voor gebruik binnenshuis, deze zijn smaller een wendbaarder. Rollators voor buitenshuis geven vaak meer stabiliteit. Het is ook mogelijk uw rollator zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken, het is dan vaak wel handiger voor een lichtgewicht te kiezen, omdat deze wendbaarder is binnenshuis.

Kunnen er ook accessoires op mijn rollator?

Het is ook altijd handig te kijken of er bijvoorbeeld een klem voor uw stok op de rollator zit of er op past, zodat u deze altijd mee kan nemen op plaatsen waar u met de rollator niet doorheen kan. Sommige rollators bieden ook mogelijkheden om bijvoorbeeld een paraplu op te monteren of speciale reflectoren voor de veiligheid in het verkeer. Wanneer u naar een rollator winkel gaat kan de verkoper u hier veelal goed over adviseren. Let ook altijd goed op het zitje van de rollator en of deze prettig en stevig zit. Veelal kan er op het zitje ook een dienblad gezet worden als accessoire dit is handig wanneer u binnenshuis iets wilt vervoeren.

Nieuwe rollator

Hoe wordt hij ingeklapt?

Het is altijd handig om vooraf te kijken hoe u de rollator in kunt klappen en hoeveel ruimte de rollator dan inneemt. Wanneer u de rollator bijvoorbeeld in een auto wilt vervoeren is het handig te weten of hij in de auto past en of hij daarna weer makkelijk uit te klappen is. Ook hierbij is er een verschil tussen lichtgewicht en reguliere rollators, een lichtgewicht is makkelijker in de auto te tillen. Een reguliere zwaardere rollator geeft echter buitenshuis vaak meer stabiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *