goedkope-rollators-verschil-tussen-een-binnen-of-buiten-rollator

Ga weer lekker naar buiten om te lopen

Word je onzekerder met lopen dan durf je op een gegeven moment niet meer naar buiten. Een hulpmiddel in de vorm van een rollator helpt je om weer naar buiten te gaan en te durven lopen. Je bent zekerder omdat je weer steun hebt tijdens het lopen, je beperking is weg en kunt weer naar hartelust een wandeling maken. Het is afhankelijk van wat je ermee wilt doen wat voor rollator je nodig hebt. De keuze van de banden is erg belangrijk bij het kiezen van een hulpmiddel, de ondergronden zorgen ervoor dat je andere soorten banden nodig hebt tijdens het lopen.

Binnenrollator Martin

Wat voor wielen heb je nodig?

Je kunt niet zomaar met alle wielen op verschillende ondergronden lopen en rijden met de rollator. Een ondergrond welke niet geheel vlak is of veel hobbels vertoont is niet geschikt voor harde wielen, heb je luchtbanden dan kun je deze hobbels wel nemen. Het nadeel van luchtbanden is wel dat deze lek kunnen raken, je snapt als dit onderweg gebeurd dat dit niet handig is. Tegenwoordig zijn er bij nieuwere modellen eigenschappen van een luchtband terwijl de band harder is en niet lek kan raken. 

rollator binnen

Verschillende zitjes op een rollator

Als je kijkt in het assortiment van tomzorg.nl dan zie je verschillende zitjes op een rollator. Van hard kunststof tot zachtere exemplaren, bij de meeste hardere zitjes is er meer ruimte aanwezig om te zitten en is het zitje wat breder. Bij de zitjes die wat zachter zijn is het voordeel dat deze zitjes naar je lichaam gaan staan, nadeel is wel weer dat de ruimte om te zitten een beetje beperkt is. Maar om onderweg even uit te rusten tijdens een wandeling zijn de zitjes wel comfortabel. Denk er wel aan dat je nooit vergeet de rem op de rollator te zetten als je wilt gaan zitten.