Een vaccin voor op reis

De afgelopen periode kent iedereen het begrip vaccinaties wel weer. Voor een paar jaar is dit woord een beetje verdwenen, maar met corona virus is iedereen weer op de hoogte van het krijgen van vaccins en hoe deze werken. Toch zijn er veel meer vaccinaties dan die van het corona virus, zoals Moderna of Pfeizer. Er zijn dan ook veel verschillende redenen waarvoor je een prik kan krijgen. Deze hebben allemaal hun eigen doelen met als hoofddoel om jou persoonlijk te beschermen, maar vaak gaat het ook vooral over de rest van de samenleving. Daarom is het altijd handig om de nodige prikken te nemen, waarvoor het ook nodig is. Zo kan je misschien een prik nodig hebben wanneer je op reis gaat naar een ver land waar nog een virus heerst dat in Europa niet meer aanwezig is. 

 

Vaccinaties 

In dat soort gevallen zal het lichaam niet veel antistoffen hebben tegen een virus of bacterie. Daarom is het noodzakelijk om voor zo’n verre reis weer even een prik te nemen die jou zal beschermen tegen dat betreffende virus of bacterie. Er zijn veel verschillende soorten bacteriën en virussen waartegen jij je kan beschermen. Er zijn in de basis drie verschillende soorten vaccins die je kan krijgen. In de eerste categorie gaat het vooral over de standaard prikken. Daarnaast zijn er ook specifieke reisvaccinaties, die dus vooral bedoeld zijn voor de reizen naar verre landen met ziektes die we hier niet meer hebben. Ook kan het nodig zijn dat je een beroepsvaccinatie moet krijgen. Hiermee wordt bedoeld dat je een prik krijgt die specifiek nodig is om jouw werk uit te kunnen voeren. Wanneer je bijvoorbeeld in een kinderopvang werkt kan het verstandig zijn om een prik te krijgen tegen de bof, mazelen of rodehond. Kinderen krijgen vaak met dit soort virussen te maken, dus als volwassene wil je hiertegen beschermd zijn. 

 

Ook voor op reis 

Voor op reis in de verre landen zijn er bepaalde prikken die nodig zijn voor regio’s. Toch kan je niet altijd precies weten in welke regio je welke prik nodig zou moeten hebben. Vaccinatiewijzer.nl kan je hier echter zeer goed mee helpen. Zij hebben op hun website duidelijk aangegeven welke prikken worden aangeraden voor het gebied waar je naartoe wil gaan. Zo kan je met een reis naar Afrika of Azië bij sommige landen het beste kiezen voor een bmr vaccin. Bij deze prik zal jij je vervolgens niet meer druk hoeven te maken over het oplopen van bijvoorbeeld de mazelen of rodehond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *