corona

De grote vraag: heb ik Covid-19?

De wereld is in rep en roer. Corona heeft ons massaal in de houdgreep: sociaal, economisch en mentaal. Zeker met de koude herfst- en winterdagen raken steeds meer mensen in paniek. Zijn ze nu “gewoon” grieperig of hebben ze het Coronavirus opgelopen? Deze stress willen wij natuurlijk zoveel mogelijk bij je wegnemen. Daarom hebben wij de specialisten van How Are You Diagnostics gevraagd om in deze blog de symptomen van Corona toe te lichten. Lees je mee?

De symptomen van Corona

Het grote nadeel van het Coronavirus is dat de symptomen grotendeels overeenkomen met de klachten, die wij bij een grote verkoudheid of een griepje ervaren. Hierdoor gaan mensen er onterecht vanuit dat het een griepvariant is. Of nog erger: dat ze helemaal niet besmet zijn met het virus. In de onderstaande tekst vertellen wij welke signalen een bezoekje aan een teststraat waard zijn:

Een verhoging of koorts

Koorts is een signaal dat het lichaam met een ongewenste indringer in gevecht is. Dit kan een parasiet, een virus of een bacterie zijn. Dus ook: Corona. Reden genoeg om naar jouw lichaam te luisteren dus. Wanneer het Coronavirus het lichaam binnendringt, kun je te maken krijgen met een verhoging of koorts. Hiermee probeert jouw lichaam het virus te doden en naar buiten te werken. Hiermee is koorts een belangrijk signaal: er is kans dat je met het Coronavirus in aanraking bent gekomen.

Een droge hoest

Hoesten doen wij allemaal wel eens. We ademen namelijk allemaal wel eens iets in dat de keel kan irriteren. Ook zijn we vrijwel ieder jaar wel eens keelverkouden. In dat laatste geval is het verstandig om een Coronatest af te nemen. De keel is dan namelijk geïnfecteerd met een virus of bacterie, waarbij – in tijden van de pandemie – Corona de verantwoordelijke kan zijn. Je loopt dan het risico dat je tijdens het hoesten het virus onder anderen verspreidt. Het virus verstopt zich namelijk in de druppels, die daarbij vrijkomen.

Vermoeidheid

Tot slot: vermoeidheid. Ook dit is een symptoom, die nauw samenhangt met Covid-19. Dat is lastig, want vrijwel iedereen lijkt vandaag de dag ‘Coronamoe’. Van al dat thuiswerken en verplicht binnenblijven raakt iedereen lamlendig en futloos. Wanneer deze vermoeidheid echter ernstige vormen aanneemt, kan dat een symptoom zijn van Corona. Let dan goed op andere signalen, die daarmee verband houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *