Hart

Ablatie hart

Ablatie hart komt bij veel mensen voor. Wat dit precies is, zal ik hier uitleggen. Normaal gesproken klopt een hart zoveel tikken per minuut. Wanneer dit niet het geval is kan het zijn dat het hart een stoornis heeft. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Maar ook in het dagelijkse leven zal je hier veel hinder van ondervinden. Denk aan het het fibreren van het hart, waardoor je zelf niet goed gaat voelen. je hart klopt opeens dubbel zoveel en dit kan leiden tot vervelende situaties. Het ableren, dus het wegsnijden weefsel, zodat het geen elektriciteit meer kan doorgeven aan het hart, kan door middel van een operatie worden behandeld. Door middel van een kijkoperatie of een katheterisatie is het mogelijk om deze stoornis te behandelen.

operatie hart

Na een ablatie hart weer goed voelen

Veel mensen hebben veel klachten zoals snel moe zijn en niet lekker voelen. Vaak na een operatie, voelen zij zich weer optimaal. Door de ingreep is het hartritme weer normaal en dat merk je ook meteen. Dit soort behandelingen worden in het ziekenhuis gedaan, maar ook in de Helios-Klinieken.

Er zijn veel verschillende soorten hartritmestoornis en het is belangrijk om te weten wat het soort aritmie het is. Om daar achter te komen moeten er diverse onderzoeken plaats vinden. Dit kan door middel van een ECG, een elektrocardiogram. Hierdoor kan de juiste plaats gevonden worden waar het probleem zit. Een behandeling is dan snel geregeld. Na deze behandeling zal de patiënt zich meteen een stuk beter voelt.

hart