3 manieren om van een pijnlijke onderrug af te komen

Een groot deel van de bevolking heeft last van rugklachten. De oorzaken hiervan kunnen verschillend van aard zijn maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om de klachten te verlichten. Hieronder vind je drie opties die daarbij bewezen effectief zijn gebleken.

Buikspier oefeningen

De eerste tip die je kan toepassen om je rugklachten te verlichten is het versterken van de buikspieren. Sterke buikspieren helpen bij het vasthouden van een correct postuur en helpen de druk op de rugspieren te verlichten. Voer dagelijks sit ups of planks uit om zo uw buikspieren te trainen.

Meer bewegen

De tweede tip is meer bewegen, en daar bedoelen we voornamelijk mee dat je niet te lang stil moet zitten. Lang in dezelfde houding op een stoel blijven zitten is slecht voor de bloedsomloop en de spieren. Door tussendoor een kleine wandeling te maken naar bijvoorbeeld het toilet of om thee of koffie te pakken blijf je in beweging. Gebruik een timer met alarm om zo gewaarschuwd te worden wanneer het tijd is om van positie te veranderen.

Gebruik een ergonomische stoel

De laatste tip is het gebruiken van een ergonomische bureaustoel. Normale stoelen bewegen niet mee en langdurig gebruik hiervan kan klachten veroorzaken. Een ergonomische stoel is zo ontworpen dat deze lichamelijke klachten verminderd. Switch daarom vandaag nog om zo van uw rugklachten af te komen.

Mochten deze 3 tips niet het gewenste resultaat leveren dan ligt er zeer waarschijnlijk een medische reden aan de basis van uw klachten. In dit geval is het raadzaam een arts te raadplegen. 

1 thought on “3 manieren om van een pijnlijke onderrug af te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *